dinsdag 26 januari 2010

East All Star Allen Iverson

De stemmen zijn geteld dit zijn de starters voor beide conferences in de All Star game! Ik overloop even met jullie welke spelers dit zijn en waarom zij volgens mij wel of niet een plaats verdienen.

Point guard: Allen Iverson van Philidelphia 76’ers

Allen Iverson is een geboren all star-player. Hij is een enorme entertainer en heeft heel wat op zijn palmares staan. Allen Iverson zal één van NBA’s grootste sterren ooit zijn. Het is merkwaardig hoe fysiek sterk hij nog steeds is na al die zware jaren. Afgelopen jaren heeft hij het dubbel en dik verdient om in de All Star game te spelen. Dit seizoen heeft echter nog niet erg veel wedstrijden gespeeld en mist het hem nog aan wedstrijd ritme en vertrouwen. Hij begon het seizoen in Memphis (vorig jaar nog in Detroit) als een echte hype . Zijn jersey verkocht goed en hij kreeg stemmen van heel Memphis. Iverson voelde zich echter niet op het gemak toen de coach de jongere spelers voor hem wou laten starten. Hij liet zich uitkopen en sloot een contract af bij zij oude ploeg de Philidelphia 76’ers, waar het ooit allemaal begon. Iverson was er nog steeds zo populair dat hij nu ook boven op de stemmen van Memphis kon profiteren van die van Philidelphia. Als gevolg had hij genoeg stemmen om tot in de top 5 vote getters van de east te geraken.

Ik vind dat Iverson mag blij zijn dat hij mee mag doen. Hij verdient niet te starten laat staan mee te spelen. Ten eerste profiteert hij van de stemmen die hij in Memphis kreeg terwijl de fans daar er inmiddels spijt van hebben. Ten tweede heeft hij veel te weinig wedstrijden gespeeld om iets te kunnen bewijzen. Zijn huidige prestaties zijn het minst van zijn 13- jarig carrière. Zo heeft hij een carrière gemiddelde van 27 punten per match tegenover een 15 punten nu. Het aantal speelminuten heeft er natuurlijk ook wel mee te maken. Ten derde heeft hij door zijn egoïsme de Memphis Grizzlies(nadat hij dat bij Detroit ook deed) aan hun lot overgelaten. Misschien was dit niet slecht want de Grizzlies spelen sindsdien beter. En als laatste punt heeft hij het nogmaals verpest door zijn all star plaats niet te willen afstaan, waarbij hij zegt dat hij het voor zijn fans doet. Achja, hoe dan ook zal hij er staan en laat ons hopen dat hij niet weer teleurstelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten