donderdag 28 januari 2010

My reserves: West Squad

Vanavond wordt bekend gemaakt wie de reserves worden van de All Star teams. Daarom ga ik nog last minute jullie even meedelen wie mijn reserves zouden zijn. Ik heb net gezien dat ik me vergist heb en er maar 7 reserven meegaan terwijl ik er bij de east 8 heb besproken. Ofwel zal Joakim Noah of Jamal Crawford van deze lijst vallen. Bij de west is het kiezen van de All Stars een veel moeilijkere zaak. Er zijn zoveel spelers die in aanmerking komen. Daarom heb ik een persoonlijke selectie gemaakt. Normaal zou Brandon Roy zeker aanwezig zijn in dit event maar door zijn blessure heb ik hem als eerste op de reservelijst gezet.
Western Conference

Chris Paul
Vorig jaar was hij zonder twijfel de beste point guard in de league. Maar nu nog ? Hij lijkt dit seizoen dusver minder indruk gemaakt te hebben. Misschien heeft dat wel te maken met Nash en Rondo die aan een super seizoen bezig zijn. Of is het te wijten aan de enkele matchen dat hij buiten strijd was? Toch staat hij er nog helemaal. Veel van zijn stats zijn echter even indrukwekkend als vorig jaar gebleven. Hij geeft nog steeds ongeveer 11 assists en scoort hij een 20-tal punten. Chris Paul is in zijn carrière ook al enkele keren erg gefrustreerd geraakt omdat het maar niet wil lukken met zijn ploeg. Dit jaar is niet anders, zij bengelen onderaan(8ste plaats) voor de playoffs selectie. De trade die Emeka Okafor naar New Orleans haalde heeft toch niet veel verandering gebracht. Het gaat niet lang duren voor hij echt naar die ring verlangt en dan gaat hij wel om verandering vragen. Als hij dan nog bij New Orleans wil blijven.


Zach Randolph
This is Zach at his best! Hij is een wonder om bezig te zien en dat tegen de allergrootsten. De 6-9 kleine Forward van Memphis speelt een gestoord sterk seizoen! Hij is momenteel de verrassing van het jaar ! Goede move van Memphis, vorig jaar bevonden zij zich nog helemaal onderaan en nu staan ze dankzij hem voor het eerst in een lange tijd in de playoff race. Ik hoop van harte dat zij het halen, want wat zijn zij een plezier om te zien! Hij averagded stats van 21 punten en 11 rebounds per game. En dat na zo vele en lange blessures. Nu verdient hij het gewoon om erbij te zijn.Dirk Nowitzki
Deze Duitse import blijft ons toch steeds verassen. Nowitzki is best schietende center/power forward in de NBA. Hiermee wil ik aanduiden dat spelers zoals Channing Frye niet consistent genoeg zijn. Nowitzki doet dit al jaar na jaar voor zo lang hij in de NBA zit. Zit het offensieve hem niet mee, wat zeldzaam is, dan zal hij het defensieve wel versterken. Hij is de beste Europese speler ooit in de NBA. En voor het eerst lijkt hem het echt goed te lukken. Hij heeft dit jaar een super team om mee samen te spelen en dat doen ze uitstekend. Hopelijk worden zij de verassing van de playoffs! Net zoals vorig jaar zal hij nu ook weer aanwezig zijn op de all star game. Ohja, wist je dat zijn shot praktisch onmogelijk te blokken is? Hij lanceert zijn bal zodanig hoog boven zijn hoofd dat niemand er aan kan.


Kevin Durant
Durant sluit zich stilaan meer en meer , dichter en dichter bij de top aan. En met deze top bedoel ik niet in de categorie van Dwayne Wade , Paul Pierce of Carmelo. Maar meer en meer op het niveau van Kobe Bryant en Lebron James. Wat dat jong ook doet, hij krijgt maar niet genoeg aandacht. Hij is echt veel beter dan dat mensen hem credit geven. +- 30 punten per match en 8 rebounds is gewoon weg indrukwekkend. Hij gaat ook zonder twijfel geselecteerd worden voor deze selectie. Zijn ploeg doet het ook erg goed. Veel nba-specialisten hadden voorspeld dat dit zou gebeuren. Meesten nba kijkers (net zoals ik) daarentegen stonden er argwanend tegen over. Het tegendeel is waar, hopelijk halen ze de playoffs!


Baron Davis
Na 10 jaar actief te zijn in de NBA lijkt Baron Davis zich nog altijd te perfectioneren. Baron is één van die spelers(zoals Danny Granger) waarvan je weet, als het hun nacht is dat zij elke match tegen eender welke ploeg kunnen winnen. Baron is in mijn ogen één van de slimste NBA spelers die ik nu zie spelen. Hij weet wanneer hij de bal moet delen, en als de ploeg het laat afweten kan hij een stap voorwaarts zetten en het spel overnemen. Hij lijkt ook bij alle ploegen waar hij ooit heeft gepresteerd zich overal even sterk te profileren. Hij is een grote point guard wat het makkelijk maakt voor hem om zich te zetten tegen de kleinere guards. Hoewel het moeilijk is in de west een selectie te maken omdat daar enorm veel sterke spelers zitten, heeft Davis bij mij toch een erg grote indruk nagelaten.


Chris Kaman
Na vorig jaar maar 31 matchen (vd 81) mee te spelen heeft hij nu er nu nog maar 4 gemist. Kamen is voor mij momenteel de sterkste center in the west. Kamen domineert onder de ring. Als hij nog gemiddelde 1 rebound meer pakt zit hij dit seizoen aan de 10 rebounds per game en 20 punten. Dit doen in een league vol sterke centers is niet evident. Als hij gezond blijft zal de 6 jaar pro nog vele jaren kunnen schitteren in de NBA. Zijn huidige prestaties met de LA Clippers zorgen ervoor dat hij een plaatsje verdient in de All Star game.


Deron Williams
Als het aan mij ligt zullen de West all stars het moeten doen met veel Centers, Power Forwards en point guards, want ook Deron Williams verdient een plaatsje. De Utah Jazz leken niet erg veel belovend in het begin van het seizoen. Vorige seizoen raakten zij ook altijd in de playoffs maar waren zij nooit heel erg indrukwekkend. Nochtans hebben ze de laatste weken het tij doen keren. Mede door Deron Williams en Carlos Boozer die nog een niveau’tje hoger zijn gaan spelen. Deron Williams is ook één van NBA’s beste point guards. Hij heeft een geweldige range en scoort erg makkelijk. Hij is de absolute leider van een ploeg waarrond toch enkele vraagtekens staan. De Utah Jazz hebben al enkele keren laten zien dat zij meekunnen met de allerbeste, maar laten het uiteindelijk toch afweten. Nu lijken ze weer op een ontzettend hoog niveau te spelen. De vraag is natuurlijk of de voorzitter besluit om verder te bouwen op dit team of dat de twijfels te groot zijn en hij carlos boozer en mogelijk heel wat andere Jazz-spelers zal weg traden. Deze laatste matchen voor de trade-deadline zullen dan ook erg bepalend zijn voor hun toekomst!


Op mijn reservelijst staan de volgende spelers in volgorde: Brandon Roy,Carlos Boozer,Trevor Ariza, Andrew Bynum, Monta Ellis, Chauncey Billups, Kevin Martin, Al jefferson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten