donderdag 28 januari 2010

West All Star Amar'e Stoudemire

Power Forward - Amare Stoudemire van Phoenix Suns

Amare (of Amar’e) werd in 2002 op de 9de plaats gedraft door de Phoenix Suns. Had men toen geweten wat er nu van hem is geworden dan had hij wel de eerste plaats verdient. Hoe dan ook werd hij in zijn eerste NBA jaar Rookie Of The Year en liet zo Yao Ming achter zich. Stoudemire’s team was echter niet echt succesvol. Dit veranderde echter wel toen Steve nash (ook all star) hem kwam helpen in Phoenix. Stoudemire’s grootste prestaties waren wel deze in de western finals tegen de San Antonio Spurs. Daar scoorde hij in 5 games een gemiddelde van 37 punten. 37 punten scoren tegen Tim Duncan & co is helemaal niet zo van zelfsprekend. Het seizoen erna had erg veel last van blessures. Hij heeft zich stilaan weer naar de top gewerkt tot dat hij nu één van nba’s beste power forwards is. Amar’e heeft ook een shot ontwikkeld waardoor hij van bijna overal binnen de driepuntlijn kan scoren. Hij is wel duidelijk veel sterker offensief dan dat hij defensief is. Dat verklaarde ook waarom hij zo goed samen speelde met de big Cactus (S. O’neal) . Hij moest zich dan ook minder zorgen maken over de rebounds en kon hij zijn dunk skills laten zien.

Momenteel is het zijn 5de all star game en zijn 4de op een rij. Amar’e’s naam duikt ook de laatste tijd enorm veel op in trade rumors. Dus ofdat hij het seizoen zal afmaken bij de Phoenix Suns is nog maar de vraag. Maar willen de suns kans maken op de titel zullen zij hem meer dan nodig hebben. Spannend wordt het alleszins!

Oohja en zijn beste fragment ooit vind ik “Amare against five”. Amar’e verschalkt 5 verdedigers en weet nog te spectaculair scoren. De video ervan vond ik niet meer. Als iemand hem heeft mag je hem altijd mailen naar: alldecade@hotmail.com .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten