zondag 24 januari 2010

Who is Thomas Gardner?

Thomas Gardner is een 24- jarige Amerikaanse guard die momenteel actief is bij de Antwerp Giants. Waarom is hij merkwaardig? Omdat wij graag ex-nba spelers opvolgen! Ja, Gardner speelde een korte tijd bij de Chicago Bulls, Atlanta Hawks en de Memphis Grizzlies. Zijn minuten en deelnames waren echter wel beperkt. In totaal speelde hij 142 minuten in 20 wedstrijden over een periode van 2 seizoenen. Hij speelde een gemiddelde van 7 minuten en 2 punten per match.


Als jonge gast volgde hij zijn opleiding op de universiteit van Missouri. Maar zoals voor vele van zijn vrienden was het een droom om ooit top basketballer te worden. Hij trainde dan ook heel hard in de Mizzou arena van de universiteit. Hij schopte het zelfs zo ver dat hij in de universiteit een record vestigde van aantal punten in één match . In een thriller tegen Kansas vulde hij de boxscores met 40 punten. Na zijn University days kwam hij over naar België en kreeg hij zijn kans bij Verviers-Pepinster. De toen 20 jarige scoorde er een gemiddelde van 12 punten, 2 rebounds en één assist . Een jaar later zou zijn NBA droom uitkomen en ondertekent hij een tijdelijk contract bij de Chicago Bulls.

Zoals ik al eerder zei was zijn NBA carrière nogal van korte duur. De Memphis Grizzlies dankte hem voor zijn inzet in het voorseizoen maar hij zou nooit tot in de rotatie komen. Gardner werd al snel vrije speler en besloot terug te keren naar België, maar deze keer naar Antwerpen. Hij ondertekende bij de Antwerp Giants een contract tot het einde van dit seizoen. Met de hoop om in de Eurochallange verder door te stoten naar een paar volgende rondes hebben de giants met hun nieuwe backcourt player een goede deal gedaan. Hoe ver ze zullen geraken met Gardner en co is alvast nog een verassing maar ik kijk er alleszins naar uit!

Zijn meest populaire filmpje is vast deze waarbij hij toen als Chicago Bull, de chinese Yi Jianlian medogenloos te snel af was.Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten