donderdag 18 februari 2010

Antawn Jamison to the CavsTrade:
Washington stuurt: Antawn Jamison naar Cleveland en Drew Gooden naar La Clippers
Cleveland stuurt: Zydrunis Ilgauskas naar Washington, 1st round pick voor 2010 en de rechten voor Emir Preldzic die vorig jaar in de 2de ronde van de draft geselecteerd werd.
Los Angeles(clippers) stuurt: Al Thornton naar Washington en Sebestian Telfair naar Cleveland

Wat een deal! Mijn eerste gedacht toen ik dit las was: Geef die beker maar aan Cleveland want daar kan niemand tegen op! Ik ben nog steeds van mening dat Jamison er voor zorgt dat Cleveland niet al te veel tegenstand meer moet verwachten. Natuurlijk weet je nooit wat er nu zal gebeuren. Misschien is die chemistry helemaal niet wat het moet zijn, de mogelijkheid op blessures. Cleveland heeft nu ook maar 1 center in Shaquille O'neal en worden dus erg klein met power forward Jamison. Langs de andere kant wat mij het meeste frustreerd is dat Washington hoogstwaarschijnlijk Ilgauskas zal laten vertrekken zodat ze ze meer cash hebben voor volgend seizoen. Als dit gebeurd zal Cleveland onmiddellijk Ilgauskas terug opnemen wat hun ploeg extreem diep maakt. Er is een grote kans dat dit zal gebeuren.

Antawn Jamison geeft de Caveliers een speler die het spel kan opentrekken. Hij is een gevaar aan de drie punt lijn en overal binnen die lijn. Hiermee hebben ze net zoals toppers Boston(rasheed & garnett), Orlando(rashard lewis) en LA(Lamar Odem) iemand die dit kan doen. Dit maakt het makkelijker voor lebron en andere guards om naar de ring te driven. Antawn Jamison wordt ook 2de score optie voor de Caveliers en zal net zoals in Washington geen problemen hebben om te scoren naast Shaquille O'neal. Nu er toch verwacht wordt dat Ilgauskas zal terugkeren naar Cleveland zijn ze in principe enkel een 1st round pick kwijt van aanstaande draft. Wanneer je helemaal aan de top staat zoals Cleveland weet je toch dat deze pick hoogstwaarschijnlijk niets zal zijn. Erg sterke deal voor Cleveland ! Hierbij komt nog eens dat ze meer dan degelijke guard Sebestian Telfair kunnen gebruiken om in te vallen voor Maurice Williams. Maar het allergrootste voordeel is wel dat ze met de aanwinst van Jamison weer de kansen vergroten om Lebron James te resignen na dit seizoen. Zij staan er nu immers veel sterker voor! Wel rekeninghoudend is dat Jamison al 33 jaar is en zijn prestaties ook stillaan achteruit gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten