dinsdag 23 februari 2010

Charlotte's playoff odds


De Charlotte Bobcats staan momenteel op een gedeelde 8ste plaats met Milwaukee. Maar omdat Milwaukee betere prestaties haalt in de central eastern conference hebben zij momenteel het voordeel en is 8ste en laatste plaats voor hen.

Het ziet er niet al te best uit voor de Bobcats, hoewel ik geloof dat zij de betere zijn van de Milwaukee Bucks(zonder geblesseerde Michael Redd) denk ik toch niet dat zij het zullen halen. Hun agenda zit namelijk nog vol met sterke ploegen. Ze eindigen deze maand met een wedstrijd in Utah en Memphis. Ze beginnen de eerste 5 dagen van maart met wedstrijden tegen Dallas, Boston en La Lakers. Ik verwacht dat ze deze allemaal verliezen. Van de 5de tot en met de 23ste maart wisselen goede en slechte ploegen zich af ( 2x Miami, Indiana, Atlanta, Philideplhia, Orlando,...). Charlotte sluit de maand af met een zwakke reeks. Deze zijn tegen minnesota, 2x washington, Toronto en Philidelphia. Het is belangrijk dat ze tussen de 5de en de 23ste zoveel mogelijk wedstrijden winnen. De bovenhand halen van Miami hoort daar dus onder. In april moeten ze in staat zijn 6 van de 8 te winnen. Maar ook de Bucks zullen het niet eenvoudig hebben, hen staan er nog 2 ontmoetingen met Cleveland te wachten en 3 met Boston(de meesten matchen worden wel thuis gespeeld).

Charlotte heeft het sinds zijn ontstaan in 2004 nog nooit tot de playoffs gehaald.

Volgens de website sportsclubstats maken de Bobcats 74 % kans de playoffs te halen.
('http://www.sportsclubstats.com/NBA/Eastern/Southeast/Bobcats.html) Volgens John Hollinger's berekening is dit een 61 % kans. 74% lijkt me wel wat overdreven... maar wie weet. Ik hoop alleszins dat het hen zal lukken want aan inzet is zeker niets te mankeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten