zaterdag 6 februari 2010

I bet LA didn't saw that coming...

WOW ! Chauncey Chauncey!
Hij liet even zien dat hij nog helemaal niet afgeschreven is. De 34 - jarige point guard Chauncey Billups van de Denver Nuggets scoorde maar liefst 9 3-punters tegen Kobe Bryant en Co. Billups scoorde zelfs een carreer-high 39 punten tegen één van Nba's beste ploegen. Ook highflying Jr Smith deed aardig zijn best om het gemist van Carmelo Anthony op te vangen. Hij scoorde 27 punten van de bank. Aan de andere zijde was Kobe weeral eens dominant. Hij scoorde 33 punten waarvan 23 in de eerst helft. Denver antwoordden op de druk van Kobe en Chauncey was on fire in de 3de quarter. Bijna al die 3-punters of hij nu werd verdedigd of niet vlogen mooi in het net. Een paar mooie buckets van Gasol konden de achterstand jammer genoeg niet goedmaken. Eindstand : 126-113.

Denver heeft met deze overwinning LA's voorsprong weer kleiner gemaakt zodat ze makkelijker kunnen aansluiten. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de Nuggets hun vertrouwen weer hebben versterkt. Zij vonden dat zij voor géén enkele ploeg moesten onderdoen en dat zij net zo goed op de eerste plaats kunnen staan en dit hebben ze bewezen! Oohja en vergeet niet dat Denver's beste speler niet aanwezig was!

Boxscore:

http://www.nba.com/games/20100205/DENLAL/gameinfo.html?ls=gt2hp0020900740


In Washington wonnen de Wizards thuis van de Orlando Magic's met een mooie bucket van Caron Butler. Butler maakte daar even duidelijk dat hij nog steeds helemaal achter het succes van zijn ploeg staat en heeft ook helemaal niet de intentie er te willen vertrekken. Jammer genoeg voor butler heeft hij daar maar weinig over te zeggen en ligt zijn toekomst in de handen van de Wizards-organisatie. Zijn naam wordt namelijk veel vermeld in rumors. Dit is een erge loss voor Orlando. Verliezen van de ploegen zoals deze zijn helemaal uit de boze. Orlando zit erg in een dal en geraken ook maar niet op dreef geraken. Time for Dwight to grow up! En voor Orlando's teammates wordt het tijd om meer gebruik te maken van NBA's meest dominante center. Dwight kan makkelijk dubbel teams, triple teams uitlokken waardoor de 3-punt schutters onbewaakt blijven staan. Jammer genoeg gebeurd dit niet al te vaak.

Boston wist wel te winnen van de slechtste ploeg in de NBA , de New Jersey Nets. Allé ja... de sléchtste... New Jersey heeft best wel veel talentvolle spelers maar het ontbreekt hen aan ervaring en een volwaardige leider. Het gevaar met deze slechte ploegen is dat deze veel te vaak onderschat worden. Zij willen er natuurlijk alles aan doen om toch maar eens te winnen al is het maar om zichzelf in de belangstelling te brengen. Een overwinning zou voor deze ploegen één gerellige vertrouwensboost geven en dat is het laatste dat je als tegenstaande team wil. Boston kwam dus veel te laks voor. 3 quarters waren ze aan het prutsen waardoor ze maar niet afstand konden nemen van New Jersey. Ray Allen en Eddie House namen de leiding en maakte uiteindelijk komaf met de jonge en vinnige Nets. Toch verontrustte me deze ingesteldheid ... . Op matchen zoals deze is het ideaal om allerlei plays of rotaties te testen. Het belooft een enorm spannende match in Boston aanstaande zondag. Allemaal kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten