donderdag 11 februari 2010

Keep an eye on the 21st pick - Darren Collison


Gisteren nam rookie Darren de overhand in een matchup tegen de Celtic All Star Rajon Rondo. Zelfs in deze mate dat je jezelf afvroeg wie hier nu eigelijk de all star is... .
Darren Collison, 22-jarige point guard van de New Orleans Hornets doet een geweldige job als invaller van Chris Paul; die uit is met blessure. De New Orleans Hornets hebben een geweldig moeilijke opdracht om nog de playoffs te halen, en eerlijk gezegd ik denk niet dat het hen zal lukken. Maar dat houdt hen niet tegen om te laten zien dat zij ook zonder hun all star speler Chris Paul kunnen. Ze maakte de Celtics ronduit belachelijk met een overwinning 93-85. De Celtics aan hun kant hadden hun 3 All Stars wel op het veld staan maar slaagden er toch weer eens in om hun voorsprong weg te geven. De drijvende motor van New Orleans was: Darren Collison.

Darren Collison werd op de 21ste plaats gedraft in de 2009 draft. Darren begon in UCLA als backup point guard van Jordan Farmar (huidig Los Angeles Laker) in 2005-2006. Eén jaar later toen Farmar gedraft werd nam hij de rol over als starting point guard. Ook hij kwam snel in de belangstelling en werd bij de allerbeste point guards van de draft 2009 gerekend. Zijn NBA start verliep wat onopvallender; rookies Brandon Jennings en Tyreke Evans kregen alle aandacht. Zijn bijdrage echter is best opmerkelijk:
zijn laatste 3 matchen:
Tegen Boston : 25 punten , 9 assists, 4 steals
Tegen Orlando: 27 punten, 9 assists, 4 steals
Tegen Charlotte: 24 punten, 5 rebounds, 4 assists.

Eind vorige maand scoorde hij 17 punten en gaf 18 assits in een matchup tegen memphis.

Darren heeft flashes laten zien van wat hij allemaal kan. Geef hem enkele jaren in de NBA en hij zal vele doen verbazen.

Darren wordt gedraft als 21ste pick.


Darren tegen de hawks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten