maandag 1 februari 2010

Kentucky's John wall nr 1 pick?

John Wall - project nr 1 draft

Naar mate we steeds dichter bij de playoffs komen, hebben vele ploegen al min of meer een idee waar ze gaan eindigen. De slechtere ploegen zetten hun zinnen dan ook op de free-agent lijst van volgend jaar en op de draft van dit jaar.

John Wall is momenteel de meest begeerde speler om als eerste te worden gedraft dit jaar. Hij is een 19 jarige point guard van Kentucky. Ik heb nog niet de kans gekregen om hem te zien spelen dus voorlopig moet ik het doen van meningen van professionals en video fragmenten op het internet.

Volgens NBADraft zijn dit zijn overall ratings. De gegevens zijn niet erg duidelijk daarom verwijs ik naar de site waar het wel erg duidelijk is.


http://www.nbadraft.net/players/john-wall

Hij moet vooral erg atletisch zijn. Zo heeft hij goede snelheid, is sterk en lijkt erg explosief. Zo doet hij niets liever dan dunken en het blokken van shots(kijk maar naar het filmpje onderaan).
Net zoals Rajon Rondo is Wall's shot nog niet dat wat het is. Hij schiet vrij constistent open jump-shots maar van de driepuntlijn vormt hij nog niet al te grote bedreiging. Men acht zijn talent te evolueren in de trend van deze van Bull's point guard Derrick Rose.

Voor vele ploegen is deze pick erg interressant omdat geruchten rondgaan die zeggen dat Lebron James zich mogelijk wel bij de eerste draft pick wil aansluiten. Het zou een geweldig geschenk zijn voor de Minnesota Timberwolves. Zij hebben in 2009 2 top point guards gedraft(Rubio en Johnny Flynn). Door John Wall zouden zij de mogelijkheid hebben om één van deze 2 of allebei weg te traden voor een andere all star kaliber speler. En als dan nog Lebron James bereidt is te komen dan gaan zij ongetwijfeld van zero naar hero. Nochtans denk ik niet dat Lebron al te gauw in Minnesota zal spelen(omwille van zijn playoffs kansen). Ook is er helemaal geen zekerheid dat de Timberwolves eerste pick zullen hebben, wetende dat de New Jersey Nets het slechtste seizoen spelen. Misschien gaan de Nets dan wel lopen met Wall en/of Lebron? Of misschien wel totaal iemand anders?

Just wait and see!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten