zondag 14 februari 2010

Welcome, Caron Butler! Bye Bye Josh Howard!


Gisteren heeft Dallas een deal gedaan waarin ze Caron Butler(foto links), Brendan Haywood en Deshawn Stevenson gingen halen bij Washington voor Josh Howard, Drew Gooden, Quinten Ross en James Singleton. Nu wat betekent dit voor de ploegen?
Dallas:
Dallas plannen zijn erg duidelijk,zij willen een kampioenschap en liefst zo snel mogelijk! In de trade waren de grootste stukken Washington's Caron Butler en Dallas' Josh Howard. Maar wat verschillen zij nu zo hard? Eigenlijk helemaal niet zoveel, beide spelers hebben beide nog een contract rond de 10 miljoen lopen voor één jaar. Hun stats zijn min of meer het zelfde. Hun talenten zijn ook min of meer hetzelfde. Dus je kan bijna zeggen het is een Zero-TRADE. Toch is deze deal erg belangrijk voor Dallas, niet zozeer voor Butler maar voor de rest van de trade package met name Brendan Haywood. Haywood is één van nba's sterkste defensieve centers. Het is één van die zeldzame centers die spelers zoals Dwight Howard in een matchup de baas kunnen. Als je je nog goed herinnert was Dallas op zoek naar een standvaste center voor de komende jaren. Zo deden zij een zwaar bod op Marcin Gortat maar uiteindelijk tekende hij toch bij Orlando. Met Haywood nemen zij zijn contract mee waarin staat dat zij elk bod van alle teams mogen matchen na dit seizoen. En dit zijn ze sowieso ook van plan. Dit geeft dallas ook de kans om Erik Dampier te traden; hun huidige center die een dubbel zo groot contract heeft als Haywood. Kobe Bryant van de LA Lakers zei dat met de aanwinst van Caron Butler, Dallas evenwaardig is als de La Lakers. Deze voorspelling is een beetje te voorbarig maar is alleszins een sterke deal voor de Dallas Mavericks. Nu nog hopen dat alles zal verlopen zoals gepland.
Washington: Je zal denken, wat bezielt Washington nu toch om Butler en Haywood weg te traden? Wel, dit is puur financieel gezien. In het begin van het seizoen had Washington de plannen om mee te racen voor de titel.
De verwachtingen lagen erg hoog. Ondertussen door al wat er gebeurd is verwacht men niets meer van Washington. Washington wil zich dan ook zoveel mogelijk ontdoen van zware contracten en de team over een hele andere boeg gooien. Washington wil zich ontdoen van all star Gilbert Arenas na het hele gewerenincident. Maar Arenas heeft nog een contract van een totaal van meer dan 80 miljoen dollar voor nog heel wat seizoenen. In situaties waar spelers het imago van de club schaden gaat men onmiddellijk over tot een buy out. Maar een contract van 80 miljoen is immens veel om dit klaar te spelen en in één keer te betalen. Hoe ze dit gaan oplossen is nog maar de vraag. Alleszins proberen ze te besparen waar ze kunnen en met deze deal besparen ze erg veel.
Washington heeft nog altijd Antawn Jamison om te traden. Maar daar willen ze echt wel heel veel voor. Ze zullen enkel de deal laten doorgaan als het helemaal in hun heropbouwprogramma past. Dus met andere woorden, financieel erg aantrekkelijk is. En of Josh Howard(rechts) in hun heropbouw programma zit is ook maar de vraag. Ze hebben alleszins enorm sterke stukken om nog te traden als het nodig is, en zo te bouwen aan hun toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten