woensdag 3 februari 2010

Who is Bonzi Wells?Enkel zij die de NBA al enkele jaren volgen zullen zich nog zeker Bonzi Wells herinneren. Bonzi was één erg bijzondere speler die het meeste succes heeft geboekt bij de Portland Trailblazers. Zijn shots waren niet echt uitmuntend maar wist toch vaak op één of andere manier te scoren. Buiten dat hij een 8-tal seizoenen steeds meer dan 10 punten scoorde, wist hij ook telkens enkele belangrijke rebounds mee te pikken. Bonzi Well's meest spectaculaire prestaties waren wel de 6 playoffs matchen die hij met Sacramento speelde. Hij scoorde toen gemiddeld 23 punten per game en pakte als guard 12 rebounds. Hij stond er dan ook bekend als één van de beste guards te zijn voor in playoffs situaties. Langs de andere kant was zijn zwakte dat hij deze inzet tijdens het seizoen niet vertoonde.

Zijn vertrek van de NBA in 2008 was een jammere zaak. Hij was hoe dan ook beter als de gemiddelde guard en wanneer hij niet geblesseerd was , was hij soms wel erg effectief. De toen 31 jarige guard besloot zich aan te sluiten bij een Chinese ploeg Shanxi Zhongyu. Dit bleef ook niet ongemerkt. Hij scoorde er voor het verdere verloop van het seizoen 50 punten per match!! Dit is gewoon waanzinnig. Ondanks deze extreme prestatie d verloor zijn ploeg nog steeds meer matchen dan dat zij er wonnen.

Afgelopen jaar wou hij nog een poging wagen om terug te keren naar de NBA maar dit liep niet op een succes uit. Shanxi Zhonguy was dan ook niet meer van plan te wachten op Bonzi's beslissing om wel of niet terug te keren. Met als gevolg dat hij momenteel ploegloos is. Hoewel hij zeker nog niet volledig afgeschreven is zit de kans er in dat hij de sport zal opgeven als speler. Erg jammere zaak want ik vond zijn bijdrage in Houston, enkele jare voorheen, zeker niet slecht.

Wat hij nu nog net ga doen, zal afwachten zijn. Ik kijk er alvast naar uit.


Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen