donderdag 18 maart 2010

No Sint Patrick for the Bulls


Het ziet er niet zo fraai uit voor de Bulls. Ze verloren gisteren van Dallas hun negende op een rij. En hun Sint Patricks Day uniform(niet die op foto!) deed er niet veel verschil aan.

De huidige startinglineup voor de Chicago Bulls is niets meer in vergelijking met deze waarmee zij vorig jaar sterk in de playoffs stonden.
Deng, Noah en Rose; de 3 beste Bulls zijn momenteel geblesseerd. Ben Gordon, de sterkhouder van de Bulls playoffs 2009 nam een 55 miljoen contract aan bij de Detroit Pistos. In Detroit krijgt hij slechts beperkte speelminuten na Richard Hamilton en Tayshaun Prince. Zijn prestaties zijn ook helemaal niet meer wat ze eens waren. Erg jammer want in Chicago kreeg hij zoveel minuten die hij maar wou. Hoewel Hakim Warrick het redelijk goed doet in Chicago vind ik het toch jammer dat ze daarvoor John Salmons (die nu in Milwaukee enorm veel commotie is aan het maken) hebben opgegeven.
Tyrus Thomas' karakter speelde de Chemistry te parten. Het is een speler met enorm veel talent maar of hij al volwassen genoeg is vragen vele experts zich af. Hij werd getraded naar de Charlotte Bobcats waarin hij probeert in de vaste starting lineup te geraken.
Maar ook zonder deze 3 spelers zijn volgens mij de Bulls nog in staat tot heel wat. Met een gezonde Rose, Deng en Noah zouden ze zeker in de playoff race zitten.
De Bulls zitten in een erg lastige situatie. Ze leken nog veel belovend voor de playoffs maar tegen het einde van het seizoen zijn deze dromen nog maar vaag. Dit houdt met zich mee dat ze niet aan een rebuilding jaar moeten werken omdat ze hoogstwaarschijnlijk pas rond de 10de draft pick zullen zitten. Ze moeten dus alles op alles geven om toch nog Toronto in te halen. In principe is dit geen onmogelijke zaak aangezien dat Toronto maar 2 wins meer heeft. Maar dan moeten ze zich nu toch gaan herpakken. Nuja, rapper gezegd dan gedaan met 2 rookies in de starting lineup?
Halen ze het niet, bekijk het dan van een positieve kant. Hun jonge spelers krijgen speelminuten genoeg om hun talent te ontwikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten