woensdag 3 maart 2010

Players up for grab!Mijn top 6 free agents(spelers zonder contract) die geschikt zijn voor een playoff team.

1) Zydrunas Ilguaskas
Als we van één iemand zeker mogen zijn dat hij deze playoffs zal meespelen is het Ilgauskas. Ik blijf er niet te lang bij stil staan: Hij is een een getalenteerde center die zelfs nog starting center zou kunnen zijn indien nodig. Hij heeft een shot die reikt tot over de 3punt lijn. En hij heeft vooral zijn grote en zijn postuur mee om andere centers veel problemen te bezorgen in de post.
Volgens mij is er 90% kans dat hij weer keert naar Cleveland. Het enige wat hem stoort is dat hij zich een beetje afgedankt voelt en dat hij bij sommige ploegen meer minuten zal krijgen. Voor de meeste ploegen zoals de Celtics, Denver, Utah, San Antonio, La Lakers,... zou hij een perfecte pickup zijn. Cleveland is juist één van de ploegen die hem minder nodig heeft(in vergelijking met andere) met Shaq en Varejao.


2) Rashad McCantsWow,

dat zo'n getalenteerde guard nog steeds niet bij een ploeg terecht is, snap ik niet ! Rashad McCants is blijkbaar tegenwoordig erg blessuregevoelig waardoor vele ploegen het risico niet willen lopen om hem heel de tijd op inactief te hebben staan. McCants heeft met zijn 25 jaar nog maar 4 jaar in de NBA gespeeld. Zijn stats waren voor zijn blessure steeds in stijgende lijn en was een belangrijke speler voor de jonge Minnesota Timberwolves. McCants weet het doel makkelijk te vinden al drivend naar de basket of van de 3 punt lijn. In 2008 scoorde hij nog 34 punten in een duel tegen de Denver Nuggets. Vorig seizoen was hij nog goed voor gemiddeld 10 punten, 2 rebounds, 2 assists in 19 minuten en dit voor 24 beperkte matchen. Volgens mij zou hij een degelijke pickup zijn voor een ploeg die wat meer diepte in hun guard mogelijk forward spots kan gebruiken zoals bijvoorbeeld Phoenix, La Lakers & Utah Jazz.3) Michael Finley
Al 15 seizoenen speelt Finley al in de NBA. De 37 jarige guard/ forward is gekend voor zijn sublieme prestaties in de playoffs waarin de San Antonio Spurs hun laatste kampioenschap hebben gewonnen. Finley is gekend als een dodelijke shooter. Hij heeft het beste en verste shot van deze top free agents. Dit seizoen waren zijn prestaties erg bitter,... hij kwam amper tot scoren, defense was nooit zijn beste kant en hij mocht voor het eerst in zijn carriere zelfs de bank niet af. Toch vindt Finley dat hij nog niet afgeschreven is en heeft daarom gevraagd aan de Spurs om hem te laten gaan. De Spurs hebben zijn voorstel gerespecteerd en nu wacht hij tot hij van slag kan bij een andere ploeg die zijn kans op een titel wil wagen. Het leek er sterk op dat de Celtics hem zouden gaan signen maar blijbkaar is ook Utah zwaar in de running voor deze veteraan.


4) Mike James
Mike James heeft het wel gehad in Washington... zodanig zelfs dat hij niet meer komt opdagen. Wel is dit gebeurd nadat Washington er niet in geslaagd was de point guard naar een andere ploeg te sturen nog voor de trade deadline. James wil net zoals alle veterane spelers een kans maken op een titel en dat zal bij de heropbouwende Wizards nooit gebeuren. De Wizards hadden geen andere keuze dan hem te laten gaan. James wacht nu ongeduldig op een ploeg die in zijn diensten geïnteresseerd is. Mike James heeft me altijd doen verrassen, ik vind hem beter dan wat de meeste mensen hem schatten. Hij is beter dan de doorsnee veteranen point guard en deed zij starting role toen arenas uit was met blessure meer dan eer aan. Vorig seizoen scoorde hij 9 punten, gaf 4 assists en had hij 3 rebounds per game in 29 minuten.5) Ricky Davis

Ricky's highdays waren in zijn korte periode bij de Boston Celtics. Sindsdien ging het telkens maar bergaf. Hij stond bekend voor zijn redelijke defense, had 3 punt range en was een echte dunking machine. Met Miami haalde hij nog een kampioenschap binnen waarin hij zijn laatste redelijke prestaties neerzette. Zijn karakter zorgt blijkbaar voor wel wat problemen binnen enkele ploegen.


6) Larry Hughes
Larry Hughes is mogelijk de meest getalenteerde speler uit de bunch. Hij heeft een bewogen carriere achter zich met ups en downs. Doorheen zijn carriere was Larry Hughes gekend als een scorer. Enkel in zijn rookie seizoen en dit seizoen scoorde hij minder dan 10 punten. Zijn grootste nadeel is dat hij ook niets maar dan ook niets defensief te betekenen heeft. Ook Larry zal zich nog wel een team vinden voor de playoffs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten