dinsdag 30 maart 2010

Rose will make playoffs!


Chicago Bulls' Derrick Rose is er van overtuigd dat de Bulls de playoffs zullen halen.
De huidige eastern conference stand ziet er zo uit:


5 Milwaukee 40 32 0.556 W 1
6 Miami 40 34 0.541 W 5
7 Charlotte 38 35 0.521 L 1
8 Toronto 36 37 0.493 W 1
Chicago 35 38 0.479 W 2

Zoals je kan zien , valt Chicago net uit de playoff reeks(plaats 8 is voor Toronto). De Bulls staan één gewonnen wedstrijd(35) achter en hebben één meer wedstrijd verloren(38) dan Toronto. Wel hebbe ze de laatste 2 wedstrijden gewonnen(W 2).
Derrick Rose is er van overtuigd dat ze het verschil zullen maken in de laatste 9 matchen.

"In my mind, we'll be making the eighth spot. We'll be playing LeBron [James] -- playing Cleveland. The closer we get, the [more] I'm going to think that. We can't walk around acting like we're not going to make it, because that's when things turn on you. Our biggest goal is to make the playoffs, and we're going to make it."

Vorig jaar in Rose's rookie seizoen stuntte hij in de playoffs door een epische reeks en één van de spannendste playoffs series ooit tegen de Boston Celtic's. Wat een blow-out door de Celtics werd verwacht eindigde in super spannende wedstrijden.
Rose zegt dat hij dit weer kan doen en Lebron James met de Cleveland Caveliers enorm zal doen verrassen. Hij weet dat de Bulls een moeilijk seizoen hebben (omwille van alle blessures , Rose inbegrepen) en dat het niet makkelijk zal zijn om de hele ploeg terug op niveau te krijgen. Rose kijkt uit naar de ervaring om te spelen tegen Lebron James en is ervan overtuigd dat zowel de fans als de media versteld zullen staan.


Waarom halen ze het niet volgens mij:

Zelf vind ik niet dat de Bulls dezelfde zijn als die van vorig seizoen. Chicago Bulls' topscorer Ben Gordon is reeds vertrokken en 2de of 3de optie Luol Deng zit weer geblesseerd aan de zijlijn. Derrick Rose is een groot deel van het seizoen geblesseerd geweest en ex-Bullsguard John Salmons speelt nu indrukwekkend voor de Milwaukee Bucks. Joakim Noah is ook nog niet zijn oude zelf(blessure). Tyrus Thomas, de getalenteerde , veelbelovende maar onvolwassene power forward werd getraded naar de Charlotte Bobcats. De Bulls zijn volgens mij gewoon te hard verandert en zijn ze niet meer te vergelijken met het team van het 2008-2009 seizoen. Ben Gordon was voor mij de Bulls MVP van vorige playoffs en volgens mij kunnen ze dit gemis niet compenseren met hun nieuwe ploeg alleszins dit seizoen toch nog niet. Ik stel me tevens vragen bij de gezondheid van de ploeg. Hoe zijn ploegen in staat te winnen met voortdurend afwisselende spelers in de lineups door al deze blessures. En hoe zullen zij in staat zijn de komende 9 matchen zo consistentie te creëren? De periode lijkt me gewoon te kort. Ook Toronto voelt Chicago naderen op één wedstrijd. Bosh 's zwakke recente prestaties werden met veel kritiek besproken en dat is bij hem aangekomen. Het is aan Bosh en Turkgolu(zelfde probleem als Bosh) om te bewijzen dat zij tot meer in staat zijn. Ik verwacht dan ook geweldige prestaties van Toronto.


Waarom halen ze het wel volgens mij:
Aan de andere kant zijn Derrick Rose's prestaties er weer op vooruit gegaan wat van hem een echte all star maakt. Hoewel hij dit seizoen voor hem erg teleurstellend was, is hij nu meer dan ooit vastberaden om door te stoten in de top 8. Ik denk dat zijn wilskracht een extra sterkte is voor de komende wedstrijden.
Hakim Warrick, Ronald Murray , J. Pargo en rookie Taj Gibson weten zich prima te passen in de ploeg.
De blessures hebben ook een positief effect nagelaten. Iedereen kreeg een kans om te spelen en om in wedstrijd ritme te komen. Rookie Taj Gibson heeft zich zo in de afwezigheid van Joakim Noah en Tyrus Thomas zijn talenten kunnen bewijzen. Zij die er vorig jaar bij waren zitten nog in een beetje euforische sfeer door de sterke prestaties in de vorige playoffs.
En dat geeft een extra boost!

Wat denken jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten