dinsdag 23 maart 2010

Welcome back Big Z!


Zydrunis Ilgauskas heeft zoals verwacht hertekend bij de Cleveland Caveliers. Hierdoor heeft Cleveland hun broodnodige backup Center terug. En met een geblesseerde O'neal op de bank is dit meer dan welkom. Ilgauskas werd getraded naar Washington zodat Cleveland power forward Antawn Jamison kon bemachtigen. Ilgauskas vroeg om zijn contract uitbetaald te krijgen en dat deed Washington ook. Vele ploegen met het oog op de playoffs waren geïnteresseerd in zijn kwaliteiten maar hij besloot bij zijn oude ploeg(waar hij zijn hele carriere al speelde) te blijven. Er zijn ook praktische redenen voor zijn weerkeer. Zo heeft hij in Ohio,Cleveland een huis en een familie.
Omdat Cleveland aan hun maximum aantal toegelaten spelers zaten waren ze genoodzaakt om zich te ontdoen van één speler om plaats te maken. Rookie Darnell Jackson zag de bui al hangen en werd de laan ingestuurd.

Hij wordt verwacht woensdag tegen de New Orleans Hornets te spelen.

Zijn komst brengt wel enkele implicaties met zich mee. Cleveland zit overladen met getalenteerde Forwards/ Centers(JJ Hickson, L. Powe, A. Jamison, A. Varejao, S. O'neal, Z. Ilgauskas). Het zullen voornamelijk Leon Powe's minuten zijn die in de mist gaan. Een beetje jammer, want zijn wilskracht is een geseling voor vele verdedigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten