woensdag 5 mei 2010

Hawks flying home?


Die arme Hawks, na een spetterende 7-game serie tegen de Milwaukee Bucks staan ze alweer tegen een gigant van een tegenstander. Waar Milwaukee een fair matchup was is Orlando dit niet?
Wel Orlando heeft veel meer ervaring in de kern zitten dan de Milwaukee Bucks. Talent durf ik nog niet zeggen want Milwaukee heeft enorm veel beloftevolle spelers. Maar wat Milwaukee niet heeft, is mister defense number one (superman) Dwight Howard.
En volgens mij zal Howard ook de doorslag geven in deze serie net zoals zijn impact van groot belang zal zijn in welke komende ronde dan ook.

De vermoeide Atlanta Hawks hadden hun handen meer dan vol met de wel uitgeruste Orlando Magic. De Magic's defense was op zijn best. Atlanta kon slecht 34 % scoren, waarvan 15% van de driepuntlijn en ze werden geoutrebound met 20 rebounds.
Dwight Howard was de ster met 21 punten, 12 rebounds terwijl Josh Smith de enige Hawk was die nog iets gedaan kreeg.

Ik denk dat het enorm goed is voor de Atlanta Hawks dat ze zo geoutplayed werden en met 43 punten verschil naar huis werden gespeeld. Nu zullen zij terug met hun beide benen op de grond staan en weten ze wat ze kunnen verwachten,en dat is een hard gevecht!

Even de matchups bekijken:

PG Jameer Nelson - Mike Bibby
Tot op 2 jaar geleden had ik het voordeel aan Mike Bibby gegeven. Mike heeft ontzettend veel ervaring en zijn shot is nagenoeg perfect om van overal te scoren. Hij is een leider in een ploeg die stilaan volwassen wordt. Maar Mike is oud en dat merken we erg duidelijk. 81 games in het reguliere seizoen is heel wat en daar komen net 7 spannende games tegen de Milwaukee Bucks bij. Je merkt duidelijk dat Bibby steeds meer problemen krijgt met de jonge guard in de league. En één van die guards is Jameer Nelson. Ik weet niet wat de meeste mensen vinden van Jameer Nelson maar we weten allemaal dat hij tot veel in staat is. Afgelopen 2 seizoen waren zijn prestaties maar gemiddeld uitblinken zoals voor zijn blessure (2jaar terug) heeft die niet meer gedaan. Hij zoekt voortdurend terug naar manieren om zijn huidige fysiek naar zijn oude te krijgen. Dus ver heeft hij erg sterk gepresteerd. Ik sta echter nog erg sceptisch tegen over Jameer. Hij heeft mij al een hele tijd niet meer doen verbazen zoals hij wel deed een aantal jaren terug. Maar met Jameer on the mismatch ,moeten de Magic naar hem blijven gaan. Met zijn snelheid laat hij Bibby achter zich en met zijn shot kan hij van overal scoren. Het voordeel gaat naar Jameer.

Sg Vince Carter - Joe Johnson
Terwijl Vince momenteel er alles aandoet om vele critici het gemis van Turkgolu doet vergeten moet Johnson onmiddellijk zijn flow terug vinden. Vince had een teleurstellende eerste helft van het seizoen, op het einde begon hij zich te herpakken. Carter is één en al offensieve speler die zijn punten weet te halen maar met een fitty Joe Johnson die hem verdedigt wordt dit geen makkelijke taak. Johnson aan de offensieve kant zou het onmiddellijk moeten halen van Carter want als Vince één groot minpunt heeft dan is het wel zijn verdediging. No way dat hij op zijn eentje Joe Johnson kan beperken tot scoren.
Gelukkig heeft Orlando nog een paar erg sterke verdedigers op de bank met onder andere Pietrus die wel een geschikte verdedigende waarde is voor Joe. Joe Johnson krijgt van mij het voordeel.

Sf Matt Barnes- Josh Smith
Zonder twijfel Josh Smith. Wow wat een seizoen heeft die achter de rug. Hij speelt op topniveau en de Atlanta coaching staff weet perfect van zijn talent gebruik te maken. Hij was dit seizoen en playoffs te beste starter voor de Hawks. We hebben hem dit seizoen niet anders zien doen dan de ene alleey-oop of shotblock na de andere. Matt Barnes is een goede verdediger maar is volgens mij geen oplossing voor J-Smoove's explosiveness. Zijn fearless dunks moeten voor een spark in de ploeg zorgen.

PF Rashard Lewis- Marvin Williams
Rashard Lewis opent Orlando's spel, waardoor dat Dwight enkel met Al Horford onder de ring te maken krijgt. Als Marvin Rashard's shot niet probeert te belemmeren dan zie je ongetwijfeld heel wat driepunters van deze specialist binnenvliegen. Lewis is een speler waar de meeste teams geen antwoord voor hebben. Zijn lengte en zijn range geve hem zoveel mogelijkheden. De belangrijkheid van Lewis verschilt met de team matchup maar in de Atlanta serie denk ik niet dat ze zoveel van hem verwachten. Marvin Williams speelt best een sterke playoff reek maar is veel te inconsistent. Hij moet de basket blijven aanvallen en zo fouten lokken. Hij heeft snelheid en de ability om zijn verdediger te slim af te zijn en te finishen aan de basket. Marvin moet toch nog harder zijn best blijven doen. Momenteel wint Rashard de matchup.

C Dwight Howard - Al Horfrod
Zoals ik al eerder zei is dit de matchup waarvan Orlando hoort te porifteren. Met Marvin verdedigend aan de 3 punt lijn krijgt hij weinig hulp van zijn teammates onder de ring. Hij lijkt gewoon geen maat voor Dwights kracht. Dwight die tot best verdedigende speler van het seizoen benoemen is moet nu maar aantonen dat hij ook meedoet voor de best offensieve speler van de playoffs te zijn. Bal zoveel mogelijk naar Dwight en ik zie deze series wel redelijk snel eindigen.

X-factor
Jamal Crawford & Pietrus

Prediction Olrando 4-2 Atlanta
Atlanta gaat sowieso nooit een gevecht zomaar opgeven. Zij staan er de volgende keer weer maar of ze dan een oplossing hebben om de Magic te outboxen is nog maar de vraag. In the end Orlando will win.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten