maandag 3 mei 2010

How will Boston deal with Caveliers?


Dit is niet bepaald de meest favoriete matchup voor de Boston Celtics. Niet alleen zijn de Caveliers de beste ploeg dit seizoen maar zij hebben tevens een unfinished business met de Celtics, die hen 2 seizoenen geleden na een thriller van een playoff serie naar huis stuurden met lege handen. De Caveliers onder leiding van Lebron James willen dit nu vereffenen.

Hoe verloopt de series?
Momenteel heeft Cleveland de leiding na een sterke eerste game van beide ploegen. Terwijl de Celtics domineerden in de eerste helft (10 ptn voorsprong) kreeg Cleveland hulp van Mo Williams en Lebron James om het spel om te draaien en uiteindelijk toch te winnen. Erg sterke prestaties van elke individuen.

Lebron James is net verkozen voor een tweede MVP en die titel doet hij alle eer aan. Hij is ongetwijfeld de beste basketter van de wereld en hij wil en zal een kampioenschap moeten hebben. Niet alleen is de kampioenschap belangrijk voor Lebron maar ook voor Cleveland die wel eens back to zero zou kunnen zijn als dit niet lukt. Lebron zal ongetwijfeld betere oorden zoeken voor een nieuw contract als er deze playoffs geen kampioenschap in zit. Echter zijn er geruchten dat Lebron met een armblessure zit en het zijn droom weleens totaal in de mist kan sturen. Deze armblessure stoort hem zo hard dat hij in de laatste minuten van game 5 tegen de Bulls vrijworpen schoot met zijn linkse hand. Game 1 tegen de Celtics was een ultieme test te zien in welke mate de arm van Lebron zijn spel zou beperken. Het eerste wat op viel was dat in de eerste helft Lebron geen shots maakte die hij normaal zou nemen en hij leek erg voorzichtig met zijn arm. In de tweede helft en specifiek de 4de quarter waar in Lebron meestal zijn beste prestaties neerzet bleek hij helemaal de oude. Driepunters, fouten uitlokken en scoren voor de "and one" en krachtige defense op Paul Pierce. Hij maakte de game af met 35 punten, 7 rebounds en 7 assists voor de Cleveland Caveliers. De Celtics moeten een manier vinden om Lebron te verdedigen want Pierce kan hem gewoon niet bijhouden. Marquis Daniels leek me een goede job te doen maar zijn minuten waren ook maar beperkt.

Kevin Garnett is mister defense himself. Na zijn kampioenschap kreeg hij de ene blessure na de andere en leek hij er niet meer uit te komen. Zijn prestaties gingen berg af en niemand die dacht dat hij op die leeftijd nog zou kunnen terugkeren naar zijn oude niveau. En dit deed hij ook niet! Maar hij nam wel tevredenheid met dat hij nu gezond is en dat hij alles zal doen wat hij mogelijk kan. In de eerste helft zagen we erg veel van Garnett. Hij was aanvallend en zocht voor easy dunks onder de basket. Hij is een totale mismatch voor Antawn Jamison die gewoon Garnett's lengte niet heeft. Hij maakte misbruik van de verdediger en wist op alle manier te scoren. De tweede helft echter bleek hij niet meer zo fysiek aan te vallen en speelde hij heel wat passiever. De Celtics zullen een aggresieve Garnett nodig hebben om vanavond en komende matchen te winnen .

Mo Williams is een helemaal niet consistent maar als hij zijn shot heeft gevonden kan hij wel eens de nachtmerrie op het veld worden. Cleveland heeft een 3de scoring option nodig na Lebron en Jamison om kans te hebben op een titel en daarvoor kunnen ze de boost van Williams zeker gebruiken. Terwijl ook Williams in de eerste helft niet veel meer kon doen dan Rajon Rondo te achtervolgen en zich voortdurend vast te lopen nam hij het spel over in de 3de quarter. Hij maakte 10 opeenvolgende punten van de Caveliers. Het begon met een harde facial dunk op Paul Pierce kwam dan met enkele knappe shots af om het af te maken. Hij is zonder twijfel de X-factor in de starting lineup voor de Cleveland Caveliers.

Rajon Rondo is dan weer de X-factor voor de celtics. In Boston's game plan was het de bedoeling dat Rajon Rondo voortdurend zou driven naar de basket en zo zelf te scoren of te passen naar een open speler aan de 3 punt lijn. De combinatie met Rondo en Allen zorgde al voor heel wat assisten en 3-punters. Cleveland leek geen oog op geen oplossing te hebben voor Rondo. Hij vond zijn weg naar de ring en kon zelf makkelijk scoren. Veel harde fouten zorgde ervoor dat hij 14 keer naar de vrijworplijn mocht. Hij heeft geoefend op zijn vrijworpen en wist er 12 van te scoren. Hij had een monster prestatie 27 punten, 12 assists en 6 rebounds. Boston moet ervoor zorgen dat Rondo zijn weg blijft vinden naar de ring en even aanvallend blijft. Misschien moet Boston toch ook is gebruik maken van Nate Robinson voor de aanvallende kracht en hem dezelfde opdracht geven om aan te vallen. Echter moet er een reden zijn dat Nate zijn minuten beperkt blijven.

Spelers voor op te letten:

Anderson Varejao is een defensieve en soms ook offensieve kracht waar de Celtics tot hiertoe geen antwoord op hadden.
De Celtics hebben in game 1 zijn prestatie kunnen beperken tot 6 rebounds.

Glen Davis is een volhouder en zal altijd voor de bal blijven vechten. Zijn acties aan de offensieve kant kunnen soms enkele vraagtekens oproepen maar zijn defensieve prestaties zijn er wel heel hard op vooruit gegaan. Hij moet een energy guy worden van de bank.


Vanavond belooft het alleszins weer een spektakel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten