donderdag 10 juni 2010

Celtics must win both at home!


Nog nooit stonden de Boston Celtics zo onder druk.... ze staan 2-1 achter met nog minstens 2 en maximum 4 wedstrijden te spelen. Je kan wel denken dat La nog 2 overwinningen moet halen en er dus nog tijd genoeg is voor de Boston Celtics om een paar wedstrijden te winnen, maar niets is minder waar. De celtics moeten game 4 en 5 winnen en dit voor één simpele reden: La verliest er nooit 2 in homecourt!

De komende wedstrijden zien er zo uit:
Vanavond La @ Boston
Zondag La @ Boston
Dinsdag Boston @ La
Donderdag Boston @ La

Phil Jackson de headcoach van de Los Angeles Lakers heeft nog nooit een serie verloren waarin hij de eerste wedstrijd won. En dat zijn inmiddels al 47 series in heel zijn carriere. Deze serie was het niet anders.

De Boston Celtics gingen game 1 in LA ten onder met 13 punten verschil. Erg sterke prestaties van Bryant en Gasol


Game 2 wonnen de celtics in LA met een recordbrekende Ray Allen die 8 3-punters in een finale wedstrijd plaatste.


Game 3 werd in Boston gewonnen door Fisher's geweldige 4e quarter prestatie en de Los Angeles Lakers.


Hierbij komt nog eens dat in de geschiedenis van de NBA wie game 3 wint, de serie wint (of in dit geval de finale). We kunnen dus besluiten dat de finale al gespeeld is ! La Lakers zijn de 2010 winnaars!

Of niet?

Alles zal er vanaf hangen wat de Celtics komende twee wedstrijden doen. Zij spelen de twee eerstvolgende wedstrijden thuis en die moeten ze winnen! Game 4 moeten ze verplicht winnen om gelijk te komen, als ze deze verliezen is het sowieso gedaan! 3 opeenvolgende games (waarvan 2 in LA) winnen is praktisch(zo goed als) onmogelijk. En game 4 is voor mij ook een must win! Simpele reden: LA zal er nooit 2 achtereen thuis verliezen. Game 4 is voor mij in die mate belangrijk omdat ik weet hoe moeilijk het is voor de celtics om er 2 achtereen te winnen (en dan nog in LA!). De Celtics is een ploeg die druk nodig heeft om goed te presteren en ik geloof dan ook dat ze dit wel zullen doen. Ik verwacht een winst vanavond met minder is niemand tevreden. Winnen ze de komende 2 wedstrijden dan ligt de druk op LA. Maar het voordeel dat LA nu heeft is gewoon immens groot.

Wat moeten ze doen?
De Celtics moeten op tempo spelen ! Als La een shot mist moet die rebound onmiddellijk omgezet worden in een transition basket. Met andere woorden: pushen pushen pushen! Celtic's point guard Rajon Rondo zal als een pijl moeten wegschieten want als er één ding is dat niet mag gebeuren en dat is dat La's big guys Bynum en Gasol tijdig in defense geraken. Zij zijn defensief zo sterk onder de ring dat er nauwelijks gescoord kan worden wanneer zij op hun vaste positie staan. Fastbreak plays leiden tot open plaatsen waardoor Ray Allen vaak vrije ruimte bekomt voor een drie punter. Rondo moet zich ook weer volledig focussen op rebounding. Elke losse bal moet voor de Celtics zijn. Kevin Garnett krijgt na een sterke vorige match terug vertrouwen in zijn spel, geef hem dan ook de bal. Laat hij Gasol maar doen werken en fouten maken. Pierce moet zoveel mogelijk naar de basket driven. Hij heeft al bewezen dat hij tegen LA kan scoren waarbij hij regelmatig naar de vrijworplijn gaat. Geen één van de starters mogen te snel in foutenlast komen. In game 1 was het Ray Allen in Game 2 Kg en Game 3 was het Pierce. Het wordt eens tijd dat zij alle 3 kunnen bijdragen dan zijn ze net het sterkst. Maar ook de bank moet met hetzelfde ingesteldheid spelen als game 3. Big baby moet agressief blijven spelen, Tony Allen mag Kobe geen centimeter meer ruimte geven en Rasheed Wallace moet ervoor zorgen dat Bynum nooit vrij komt te staan. Stop die drives naar binnen en zorg ervoor dat die persoon(meestal Fisher) nooit een goede pas naar Gasol of Bynum kan geven. Als Brown of Farmar op het veld staan geef dan Rondo een beetje rust waardoor vervanger Nate Robinson een X-factor kan spelen. Hij heeft meermaals bewezen dat hij offensief en zelfs defensief voor heel wat energie kan zorgen.

Een ontzettend moeilijke job voor de Celtics maar als ze kans willen hebben moeten de volgende 2 gewonnen worden! Ohja, de La ploeg speelt nu zeker dubbel zo goed als hoe ze in 2008 waren wanneer zij van de Celtics in de finals verloren. Het duo Bynum en Gasol is gewoon super goed en als ik van La was zou ik er alles aan doen om ook Bynum te houden ongeacht zijn vele blessures.

Kunnen de Celtics geschiedenis schrijven? No idea, maar zoals de NBA het zelf zegt:

NBA, Where Amazing Happens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten