donderdag 15 april 2010

(1) La Lakers - OKC Thunder (8)


Ik hoopte op deze matchup! De jonge thunder die het opnemen tegen de veteranen van LA. Afgelopen seizoen waren er heel wat verrassingen en de explosieve Thunder waren daar één van. Het is van 2005 geleden (Ray Allen en Rashard Lewis era) dat de Seatle supersonics de playoffs haalde. De ploeg besloot de volgende jaren dan alles om te gooien en terug met een jonge bende te beginnen. Ray Allen vertrok naar Boston en won er een titel. Rashard Lewis vertrok naar Orlando en greep vorig seizoen net naast de titel. Met corner stone Kevin Durant en een nieuwe ploegnaam (Oklahoma City Thunder) waren zij helemaal klaar voor een nieuwe start. Het duurde niet lang of Durant werd vergezeld met heel wat talent. Sophemore Russel Westbrook is misschien wel de most improved player of the year. Hij was een echte verrassing voor vele basketbal fans. De jonge point guard is enorm snel en explosief. Hij stuntte in de rookie challenge met meer dan 40 punten. Dit seizoen werden ze vergezeld met nummer 3 pick rookie James Harden. Zijn prestatie zijn tot nu toe een beetje teleurstellend geweest. Anyway ze beloven een waardige matchup voor de defending champs de La Lakers.

De Lakers hebben hun doelstellingen van het jaar al verzilverd en dat is de resigning van Kobe Bryant en Pau Gasol. Geen grote contracten meer om zorgen over te maken. Jonge defensieve Trevor Ariza werd vervangen door de ervaren defensieve Ron Artest. Ron Artest is tot hiertoe ook maar teleurstellend geweest. Van zijn defensieve passie hebben wij maar flashes gezien. En offensief is hij helemaal stil geweest. Hopelijk brengen de playoffs daar verandering in. De Lakers zullen meer dan ooit een fysieke Ron Artest nodig hebben. Terwijl veterane point guard Derek Fisher's prestaties achteruit gaan begint Farmar steeds meer en meer voor sterke prestaties te zorgen. Ook guard Shannon Brown heeft enkele zeer sterke wedstrijden gespeeld en is een high energy guy van de bank.

Hoe zien de matchups eruit?

LA - OKC
Derek Fisher PG Russell Westbrook
Russell Westbrook wint de battle. Hij is te energiek voor Fisher. Fisher is een super clutch shooter en geweldig om van de bank te komen maar Westbrook is een opdracht voor Farmar en Shannon Brown. Fisher zal nooit bij zijn man kunnen blijven.

Kobe Bryant SG Thabo Sefolosha
Ja dat Kobe Bryant Sefolosha zal domineren op scoring vlak is geen twijfel aan. Kobe Bryant is en blijft één van de meest dominante scorers in de NBA en mag zich samen met Clevelands' Lebron James de beste spelers in het spel noemen. Kobe Bryant is alles behalve 100% gezond. Maar zelfs met een geblesseerde Kobe Bryant zullen de Thunder hun handen vol hebben. Sefolosha daarentegen is mogelijk Thunders' beste verdediger. Hij is in staat vele spelers bij te houden en houdt van verdedigen. Hij is erg fysiek en weet zijn rol in de ploeg.

Ron Artest SF Kevin Durant
Een zware opdracht voor één van NBA's beste verdedigers(wanneer hij op zijn best is). Ron Artest heeft de kans gekregen bij La omdat ze weten tot wat hij in staat is. Hij maakte kobe's leven zuur afgelopen playoffs toen hij voor Houston speelde. Hij wist voortdurent kobe bij te houden en Houstons' playoff kansen te bewaren. However greater offense haalt het van great defense. Kobe was gewoon te goed. Ook met de 21-jarige Kevin Durant die dit seizoen de scoring title op zich heeft genomen met een gemiddelde van meer dan 30 punten per wedstrijd zal Artest alles op alles moeten geven. Het wordt tijd dat LA eindelijk waar voor hun geld krijgen want anders zal het er niet al te fijn uitzien voor LA.

Lamar Odom PF Jeff Green
Met Bynum weer op de geblesseerde bank zal Odom meer minuten moeten spelen. Odom is voor mij La's 2de beste speler. De reden waarom ik hem voor Gasol zet is omdat Odom een all around speler is. Hij is voor vele power forwards te snel en hij heeft een enorme range met zijn shot. Zijn linkse hand is moeilijk te houden en door zijn grootte is hij tevens een goede verdediger. Hij is ook in staat vele shooting forward bij te houden. Jeff Green begint steeds meer vertrouwen te krijgen in zijn kunnen. Hij neemt steeds meer 3 punters en is er ook van overtuigd deze te kunnen maken. Hoewel hij maar 33% van de 3 punt lijn is, kan hij toch het spel opentrekken met zijn 3 punt shot. Hij neemt niet al te veel rebounds maar weet wel te scoren. Lamar Odom wint deze matchup maar de jonge Jeff Green kan wel heel wat minuten spelen.

Pau Gasol C Nenad Krstic
Gelukkig hebben de Lakers voor de Thunder een niet al te sterke center nodig. Gasol zou Krstic makkelijk moeten kunnen houden. Gasol is een power forward die wanneer Bynum uit is (meestal dus) de center positie in neemt. Gasol deed een geweldige job afgelopen playoffs en zorgde in de finals ervoor dat D. Howard amper tot scoren kwam. Ook dit seizoen was erg productief voor de spanjaard. Krstic sukkelde zijn beloftevolle carriere met heel wat blessures. Hopelijk geven de playoffs hem terug wat moed.

LAKERS Bench
Andrew Bynum (injured), C
Jordan Farmar, PG
Shannon Brown, G
D.J. Mbenga, C

Van Sasha Vujacic moeten we niet al te veel verwachten. Als zijn seizoen al dan niet gedaan is met de blessure die hij in de laatste match van het reguliere seizoen heeft opgelopen zullen zijn prestaties toch maar zus en zo zijn. Hij is een zware teleurstelling. Hij neemt gevaarlijke 3 punters die meestal op niets eindige en toch zit hij in de vaste rotatie van Phil Jackson. Met Vujacic uit de rotatie is er meer tijd voor Farmar en Brown die hun minuten zeker en vast verdienen. Als Bynum slechts in staat is tot beperkte minuten verwacht ik veel te zien van D.J. Mbenga. Het zou zijn kans wel eens kunnen zijn om zijn NBA droom verder te zetten, indien niet zal het misschien wel is de laatste keer kunnen zijn dat we hem in de playoffs zien.


THUNDER Bench
James Harden, G
Serge Ibaka, C
Nick Collison, C
Eric Maynor, PG


De 2009 draft heeft voor heel wat verrassingen gezorgd denk maar aan Tyreke Evans die een jongere versie van Lebron James lijkt of denk maar aan Brandon Jennings die Milwaukee naar de playoffs hielp of wat van Stephen Curryof Beaubois? Het lijstje loopt nog wel even door. James Harden daarentegen was een beetje teleurstellend. Hopelijk weet hij zich te bewijzen in de playoffs en zal hij volgend jaar in de starting lineup worden opgenomen. Centers Serge Ibaka en Nick Collison zullen hun uiterste best moeten doen om Nenad af te wisselen en de strijden tegen NBA's elite centers en forwards. Gasol en Odom is voor hun een perfecte uitdaging. Nochtans zou ik ook in deze lijst Etan Thomas opnemen hij kan de defense wel versterken. Mijn verwachtingen van Eric Maynor zijn niet erg hoog.

La won 3 van de 4 ontmoetingen dit seizoen. 2 close games en één blow out. In de laatste ontmoeting won OKC spectaculair.

NBA.com's pronostiek : Lakers in 6 games (LA 4-2 OKC)
My NBA live simulation pronostiek : Lakers in 5(LA 4-1 OKC)
Mijn pronostiek: Lakers in 6 games (LA 4-2 OKC
). Het zal allemaal een beetje afhangen van de gezondheid en de bereidwilligheid van de Lakers. Artest zal en moet zijn game naar een hoger niveau brengen als ze willen winnen. Het zal sowieso een uitscoring series worden door Kobe Bryant en Kevin Durant. Ik denk niet dat Bynum een key factor in deze matchup is. Op de center positie of powerforward positie is er niet zoveel dreiging als bij sommige andere ploegen. Als Oklahoma succesvol wil zijn zal er veel in handen liggen van Westbrook , Green en Harden. Westbrook moet de scoring stats helpen vullen omdat La geen point guard heeft die op het niveau van Westbrook speelt. Een agressieve Westbrook, Green, Harden en Durant moeten heel wat fouten uitlokken bij La's big men. Als LA naar de bank moet grijpen voor versterking op één van de onderposities zitten zij in zware problemen. Fouls moeten dus vermeden worden. Nochtans geloof ik dat ervaring het haalt van jong talent. La in 6 dus! Maar een verrassing is niet uitgesloten. Dit is voor mij één van de spannendste matchups in de eerste ronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten