donderdag 28 januari 2010

My reserves: East Squad

Vanavond wordt bekend gemaakt wie de reserves worden van de All Star teams. Daarom ga ik nog last minute jullie even meedelen wie mijn reserves zouden zijn.

Eastern Conference

Rajon Rondo
It’s time for rondo! Rondo heeft zich stilaan tot de top 5 point guards gewerkt. Rondo is momenteel de beste speler van de Boston Celtics desondanks de ploeg vol All Stars zit. Rondo is zo onvoorspelbaar in zijn offensieve handelingen. Terwijl je denkt dat hij een medespeler zoekt kan hij zo lang je razen en naar de ring driven. Rondo is league’s best in steals en staat mooi mee aan top met de grootste veteranen zoals Kidd en Nash op vlak van assists. Hij is ook de beste reboundende guard. Zijn beste seizoen dus ver, en voor mij is hij de beste point guard in de east. Ik hou hier rekening mee dat Arenas geblesseerd is en Iverson amper heeft gespeeld. Zijn grootste minpunten zijn wel zijn shot en zijn vrijworpen. Deze zijn echt lelijk!


Gerald Wallace: De 6.7 ft (2.01 m) shooting forward van de Charlotte Bobcats was nooit zo goed als dat hij dit seizoen is. Hij scoort steeds meer en heeft zijn rebound stat verdubbelt tegen over zijn gemiddelden. Hij rebound zelfs zodanig goed dat hij 8ste staat in de totaal rankings met 471 rebounds. Dit is merkwaardig omdat hij tot en met de 24ste (Josh Smith) plaats omringd is met torenhoge Centers en Power forwards. Hij is de Bocats’ draaiende motor en met de aanwinst van Stephen Jackson waren zij in zo’n lange tijd nog nooit zo goed. Dit jaar ga je hem ook op de Dunk Contest spotten me de zotste dunks !


Chris Bosh: Hij is één van de meest gewilde power forwards in de NBA. Hij is een double double machine in punten en rebounds. Hij heeft veel weg van Kevin Garnett. Hij heeft ook die snelheid en een rake shot. De rede waarom Chris Bosh nog altijd niet de aandacht krijgt die hij verdient is omdat hij in een ploeg speelt die nooit niet goed genoeg lijkt. Bosh samen met Jermaine O’neal leek niet te werken. Nu speelt hij aan de zijde van Turkgolu, die desondanks een sterk seizoen bij Orlando(vorig jaar) het in Toronto toch niet kan waarmaken. Hoewel de ploeg nog steeds veel belovend is, is het een groot vraagteken of Bosh nog lang zal blijven. Welke topper Bosh kan strikken heeft zich enorm versterkt met het oog op de playoffs. Tijdens de laatste Olympische Spelen heeft Bosh zijn naam wereld bekend gemaakt. Volgens mij was hij toen de sterkste Amerikaanse speler.


Joe Johnson: Atlanta’s Joe Johnson is een double digit scorer. Het duurde ettelijke jaren voor hij op niveau kwam van een All Star maar dat heeft hij ondertussen zeker waargemaakt. Het is zijn 5de seizoen waarin hij gemiddeld meer dan 20 punten per match scoort. Zijn grootte is trouwens ook een echte marteling voor kleinere shooting guards. Hij schiet gewoon over ze heen. Hij wordt steeds meer en meer een volwassen NBA speler en weet zijn troeven steeds beter uit te spelen. Er is geen enkele plaats van waarvan hij niet kan scoren. Hij zet zijn lichaam zodanig goed dat hij gemakkelijk fouten uitlokt. En aan de vrijworplijn zal hij minstens 8 op 10 vrijworpen scoren.Josh Smith: Highflying Josh is één van de meest athletische spelers in de NBA. Hij heeft het lichaam om de beste speler in de NBA te zijn. Jammer genoeg heeft slecht enkele heel sterke vlakken. Hij dunkt zonder problemen, liefst nog alleey-oops. Hij pakt rebounds zonder enige moeite en blokt shots met alle plezier. Hij houdt enorm hard van fastbreaks die hij kan finishen met een spectaculaire dunk. Zijn nadelige kant is dat hij nooit echt een goed shot heeft ontwikkeld. Hij vormt geen bedreiging aan de 3 punt lijn. Dat geeft wat meer ruimte voor tegenstaande spelers. Maar Josh weet wel steeds beter zijn waar zijn ambities liggen en focust zich op wat hij wel goed kan. Zo neemt hij geen ongelukkige 3 –punters meer(hij heeft er maar 3 geprobeerd dit seizoen) en probeert hij agressiever naar de ring te gaan. Dit werpt zijn vruchten af en waardoor hij nu steeds beter speelt. Zijn motivatie zit ook terug goed en dat beloofd !


Paul Pierce: The Truth and nothing but the Truth. Boston Celtic’s captain staat er en doet het nog steeds. Sinds de komst van Kevin Garnett bracht KG het woord “defense” naar de celtics. En dat de celtics dat geleerd hebben merken we het hardste aan Paul Pierce. Paul Pierce is door zijn defensieve talenten nu één van de meest getalenteerde spelers. In 2008 wist hij in de playoffs eerst Joe Johnson van zich af te schudden , moest het dan in de eastern finals het halen van Lebron James en in de finale verdedigde hij mee op Kobe bryant. Hij heeft zich voorbij al deze sterren gespeeld en werd verdient MVP van de playoffs. Kobe zei na de finale dat Pierce één van de NBA’s allerbeste was omdat hij kan driven , zijn shot kan lossen wanneer hij wil, 3 punters van overal kan scoren en dat hij als geen ander fouten kan uitlokken. Hoewel zijn stats dalen omdat hij nu met veel meer spelers zijn bal moet delen, is hij nog steeds de corner Stone van de franchise. Hij heeft een bewogen verleden achter zich maar heeft zich blijven inzetten voor de Boston Celtics en zijn jersey wordt er ongetwijfeld opgehangen. Paul Pierce stijl van spelen is een beetje te vergelijken met die van Joe Johnson.


Joakim Noah: Joakim Noah is zwaar underrated. Na 2 jaar in de league wordt hij steeds een betere center. Volgens mij gaat hij blijven evolueren en verrassen. Het is zalig om hem aan de zijde van toekomstige all star Derrick rose te zien. Hij kan steeds beter opboksen tegen de volwaardige en doorwinterde centers van de league. Hij is erg atletisch voor zijn grootte en zal wanneer de kans zich plaats vindt de play finishen met een dunk. Het is het eerste seizoen waarin hij volwaardige startende center mag zijn. Met als gevolg haalt hij nu double digit cijfers in scoren en rebounding. Van mij verdient hij een plaatsje.


Jamal Crawford: In Atlanta is hij de 6de man , volgens mij kan hij dit in de All star game ook zijn. Hij is zo ongelooflijk sterk wanneer hij van de bank komt. Hij kan invallen voor point guard en shooting guard. Hij scoort makkelijk 20+ punten wanneer de starters rusten. Hij is ook de reden dat de Hawks zo gevaarlijk zijn dit seizoen. Hun positie is grotendeel aan deze veteraan te danken. Dankzij Jamal hebben zij continue scorende kracht op het veld. En wanneer Joe Johnson of Mike Bibby geblesseerd geraakt wordt dit verlies meer dan degelijk gecompenseerd. Zijn stats zijn beter dan zijn vorige jaren in Golden State. Hij heeft zijn stek gevonden en speelt zodanige grote rol in het succes van zijn ploeg dat hij gewoon weg een plaatsje verdient. Let wel, in het filmpje hier onder is hij nog speler bij de Golden State Warriors.


Op mijn reservelijst staan de volgende spelers in volgorde: David Lee, Kendrik Perkins, Devin Harris, Danny Granger, Ray Allen, Anderson Varejao, Rashard Lewis,andrea bargnani.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten