maandag 25 januari 2010

Welcome to Dallas All Star!

Het is bijna zo ver! Het jaarlijkse top entertainment game: de NBA ALL STAR GAME 2010 in Dallas.Hier neemt een selectie van de populairste en beste spelers uit alle ploegen het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd met als doel de fans te verwennen. De fans zelf kiezen welke spelers zich dit jaar een all-star mogen noemen. Buiten dit main event zijn er ook nog enkele kleine events zoals de Dunk Contest waar de beste dunkers het tegen elkaar opnemen. De rookie-sophemore challange waarin de nieuwkomers het opnemen tegen de 2de jaar pro’s. De Three point shoot out waar de beste 3-punt schieters strijden voor de titel en de playstation skill contest op een behendig parcours. Geweldig moet het zijn om zo dicht te zijn bij werelds beste basketballers! Wij zullen jullie dan ook voortdurend op de hoogte houden van al wat er zich omtrent het all star weekend afspeelt.

Zelf vind ik de all-star game en de andere events geweldig leuk om te zien. Het “show”-effect is nooit zo groot als dan. Denk maar aan spectaculaire dunks,grappige dansjes en pure animatie. Toch heb ik steeds meer opmerkingen omtrent de werking van het all star weekend. Zo vind ik dat de fans geen privilege mogen hebben op de selectie van de deelnemers. Er moet een soort van controle zijn door de NBA directie. Ik ben van mening dat spelers die aan een sterk seizoen bezig zijn een bepaalde vorm van aandacht verdienen. De all-star game is het ultieme moment om ze iets te gunnen. Denk maar aan bepaalde spelers die in iets minder populaire clubs spelen zoals Al Jefferson in Minnesota en toch al enkele jaren een deelname verdienen. Een 50% stemmen van de fans en 50% stemmen van de NBA-organisatie zou de ultieme oplossing zijn. Meestal is het wel zo dat de beste spelers worden verkozen door de fans. Dit jaar blijkt het tegendeel toch waar te zijn, maar dat leg ik jullie later nog uit. Ook de dunk contest is in mijn ogen enorm hard verzwakt. De speler die de meeste fans heeft wint bijna altijd de dunk contest ongeacht het “wow-effect” van deze dunks. De spelers proberen steeds origineler uit de hoek te komen maar vergeten daarbij soms het concept van de dunk. Weet je nog toen Dwight Howard de sticker boven aan het bord plakte? Het publiek begon pas te juichen toen zij merkten op de monitors van de zaal dat Dwight op een aanzienlijke hoogte van het bord een sticker had geplakt. Hoe was dan de dunk zelf? Nu ja, persoonlijk: SLECHT! Hoe was zijn score? 42/50. Of die keer dat hij superman was en de bal in de kort wierp in plaats van te dunken. Of Gerald Green die een kaarsje op een gebakje uitblaast voor dat hij dunkt ? Redicilous! Ik mis gewoon de dunks van Dr. J,VC, MJ, Dee Brown,… . Natuurlijk is het veel moeilijker om steeds met nieuwe dunks af te komen. Daarom mogen voor mij de oude dunks terug komen maar dan met een persoonlijke wending. Denk zo maar aan Gerald Green die de No Look dunk van ex-celtic Dee Brown nabootste op een creatieve manier . De jury hoort dan ook kritischer worden!

De organisatoren zeggen van hun kant dat het all star weekend van dit jaar één voor in de geschiedenisboeken zal worden. Wij zijn benieuwd ! Dit event begint op vrijdag 12 februari en duurt tot zondag 14 februari.

Kijk vast eens naar volgende filmpjes:

De No Look versie van Gerald Green & de sticker dunk van Dwight:


De all-star game 2009:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten