dinsdag 16 februari 2010

Amare Stoudemire on the block


Donderdag is het zover, de trade deadline(uiterlijke datum dat spelers van team geruild mogen worden). En één van deze grote spelers is Amare Stoudemire. Hij is één van de meest dominante power forwards in de nba. De Phoenix Sun's superstar heeft gemiddelden van 21 punten per game en 8 rebounds. Hij is de scorende kracht van de Phoenix suns. Amar'e heeft na dit seizoen nog 1 jaar lopen met een loon van 17 miljoen. Amar'e echter, heeft einde dit seizoen de optie om uit zijn contract te stappen en zich een contract aan te nemen bij een andere ploeg. Phoenix ziet niet graag hun sterspeler gaan en boden hem al eerder een contractverlenging aan maar dat werd door Stoudemire niet aanvaard.

Welke teams zijn geinteresseerd in Amare Stoudemire?
Cleveland Caveliers: Er zijn geruchten dat Cleveland JJ Hickson en Zydrunis Ilgauskas biedt voor Amare Stoudemire. Zydrunis zou enkel gebruikt worden om zijn contract van 16 miljoen te evenaren. Toch zal cleveland nog een extra speler moeten toevoegen om de lonen te laten kloppen. Phoenix heeft een kans om de playoffs te halen. Als Amare weggaat dan zal deze kans er niet meer zijn en zullen zij aan een rebuilding team beginnen met een jong talent. Daarom zoeken de Suns naar getalenteerde spelers die mogelijk Amare kunnen vervangen in de toekomst. JJ Hickson is mogelijk één van deze spelers. JJ is een erg getalenteerde en explosieve power forward die al laten zien heeft dat hij toch wel wat in zijn mars heeft. Aan de andere kant komt hij momenteel nog niet in de buurt van Amare Stoudemire en dat verontrust Phoenix wel. Als Amare zich bij Cleveland aansluit dan zie ik Cleveland zonder problemen kampioen worden. We hebben vorig jaar al kunnen zien hoe goed de samenwerking tussen Shaquille en Amare Stoudemire loopt toen beiden in Phoenix speelden. Voeg daar nog eens reserves Leon Power en Anderson Verajao aan toe en je hebt een super sterke center en power forward rotatie. Een van clevelands zwaktes was altijd de big guys. En dat zou volledig verdwijnen. Nu, vele critics denken dat de samenwerking tussen Lebron en Amare Stoudemire niet zo denderend zal zijn. Ik geloof dat het was omdat beide spelers de bal erg veel vragen. Nochtans is Lebron een speler die liefst eerst probeert zijn teammates te betrekken voor hij zelf tot scoren gaat. Ik hoop alleszins dat deze deal zeker en vast NIET doorgaat omdat dan erg duidelijk zal zien wie er dit jaar en mogelijk volgende jaren gaat winnen.

Phoenix Suns: Zoals ik al eerder zei, doen zij enorm veel om hun speler te behouden. Met hem maken de suns zoals elk jaar een kans op de titel. In het begin van het seizoen waren ze de meest dominante ploeg in de NBA en met behulp van Stoudemire zouden ze mogelijk terug kunnen domineren in de playoffs. Phoenix zou hem zojuist een 2 jaar contract aangeboden hebben. Amare heeft wel ergens laten blijken dat hij het er naar zijn zin heeft in Phoenix.

Miami Heat
: Miami is immens hard op zoek naar een all star type onderman. Jermaine O'neal was vroeger een superster, maar tegenwoordig speelt hij net iets te wisselvallig. Phoenix heeft al duidelijk gemaakt dat zij Jermaine O'neals contract zeker niet willen overnemen. Daarom biedt Miami een deal aan die draait rond miami's power forward Michael Beasley. Beasley is wel het soort talent waar Phoenix hun toekomst kan rond bouwen. Hiermee wil Miami aanduiden dat zij niet gaan wachten tot het eind van het seizoen om dan een bod te doen op Lebron James en Chris Bosh . Miami wil ervoor gaan en heeft zich duidelijk laten aantonen dat ze Stoudemire doodgraag willen. Als deze deal niet lukt zullen zij net zoals Cleveland ook probeert Antawn Jamison van de Wizards binnen te halen.

Philidelphia 76'ers : Hoewel Phili niet echt veel interesse heeft getoond in het bemachtigen van Stoudemire, is Phoenix enorm hard geinteresseerd in Andre Igoudala. Deze wing speler zou Grant Hill kunnen vervangen op de forward positie of Jason Richardson op de guard positie en dat geeft hun meer diepte op de bank. Mogelijk gaat deze deal gepaard met Samuel Dalembert waardoor Channing Frye doorschuift naar de Power Forward positie.

Volgens mij heeft de deal met Philidelphia het meeste kans om te slagen (als phoenix er niet in slaagt Amare terug te nemen). Dit omdat Iguodala de meest getalenteerde persoon is in al deze trades. En Phoenix heeft al meermaals laten merken dat zij een jonge explosieve wingspeler nodig hebben. En blijkbaar is dit ook de enigste speler waar Phoenix echt interesse in heeft. Wat denken jullie? (poll rechts bovenaan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten