maandag 8 februari 2010

Lebron stays if cavs make finals?


Binnen dit en een aantal maanden zien we Lebron mogelijk in een andere jersey.
Lebron James is nog niet ingegaan op het verlengingscontract van zijn huidige team de Cleveland Caveliers. Lebron wil doodgraag een kampioenschap winnen en de laatste jaren was hij telkens zo dicht bij de overwinning. Momenteel staan zij volledig aan de leiding met 2 wins en 2 losses voor op de La Lakers. In de eastern conference hebben zij bijna een voorsprong van 10 wedstrijden. Dus winnen is een must voor Lebron. Gebeurt dit niet, dan is de kans erg groot dat hij zal vertrekken.
Wat maakt het vertrekken nu zo interessant?
Lebron heeft wereldwijd miljoenen fans, zij zouden genoodzaakt zijn om nieuwe truitjes en fan gear te kopen. Sommige staten zouden terug populairder worden en meer tickets verkopen. Nike wil doodgraag dat Lebron in New York (meest populaire stad van Amerika) gaat spelen. Nu denk ik wel dat Lebron enkel zal tekenen bij een ploeg die ook kans maakt. Maar welke ploeg heeft daar een budget voor? Je ziet momenteel dat vele ploegen zoals New York, Minnesota, New Jersey, ... budget vrijmaken voor deze superster.

Toch zie ik dit nog niet te rap gebeuren want ik denk dat dit seizoen Lebron's ultieme kans kan zijn. Hoewel de meeste ploegen gemiddeld zijn versterkt is de ultieme top verzwakt. De Caveliers hebben wel hun zwakke kantjes laten zien maar toch schat ik hen dit seizoen hoger in als de Lakers, Celtics en Magics.
Dit worden spannende playoffs!

Erg leuke commercial... wat een hoop extra inkomsten als hij volgend jaar ergens anders speelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten