dinsdag 9 februari 2010

Orlando's excellent bench depth !
Orlando Magic
Orlando's reserve lijst:
J.J redick
Brandon Bass
Jason Williams
Marcin Gortat
Mikael Pietrus
Ryan Anderson
Anthony Johnson
Adonal Foyle


Met deze lineup maak je een sterkere ploeg dan de huidige New Jersey Nets.

Toen Hedo Turkgolu geruild werd voor Vince Carter was ik een beetje teleurgesteld. Turkgolu had afgelopen seizoenen meer dan bewezen dat hij onmisbaar was voor de Magics. Hij bracht defense naar de club en dat is wat Vince Carter mistte. De teleurstelling echter ging over toen ik Ryan Anderson die mee geruild werd voor Turkgolu zag spelen. In New Jersey viel hij nog niet echt op omdat de ploeg nog amper belangstelling had maar in Orlando heeft hij laten zien tot wat hij in staat is. Ryan is een power forward met een range shot. Een dergelijke startende speler hebben ze ook in Rashard Lewis. Hij kan het spel opentrekken zodat centers Dwight Howard en Marcin Gortat vrije ruimte krijgen. Ryan Anderson haalt gemiddeld 8 punten en 3 rebounds op 16 minuten wat toch niet zo slecht is. Ryan krijgt trouwens veel te weinig speel minuten want moesten wij zijn gemiddelden optrekken naar de minuten die starter Rashard speelt krijgen we gelijkaardige stats. Natuurlijk telt ervaring ook wel mee. Ryan Anderson moet veel meer gespeeld worden zodat we duidelijk overtuigd zijn van de trade voor Turkgolu.

Marcin Gortat had bij mij nooit zo'n zwaar contract gekregen die Orlando nu heeft neergeteld voor Gortat. Dit contract betreft voor dit jaar alleen bijna 6 miljoen dollar. Dat maakt hem ineens de duurste bankspeler van de Magic. Hoe dan ook moet er een reden zijn waarom hij dit bedrag krijgt. En ik geloof ook dat Marcin Gortat enorm veel talent heeft. Jammer genoeg wordt het weer niet optimaal benut. Gortat heeft ettelijke keren bewezen dat hij erg dominant is wanneer hij samen met Dwight op het veld staat. Een lineup met zowel Dwight als Gortat zou erg schrikwekkend zijn voor spelers die ervan houden om naar de ring te gaan. Shot blocking en Rebounding zou dan alleszins geen enkel probleem meer zijn.

Wat was die Brandon Bass schrikwekkend afgelopen jaren! Bass is een dominante power forward die telkens van de bank weet te scoren en ondanks zijn beperkte grote tot heel wat rebounds uit de lucht zal plukken. Bass was een vaste waarde van de bank voor de Dallas Mavericks. Hij speelde afgelopen seizoen in alle matchen en viel voortreffelijk in voor Dirk Nowitzki. Hoeveel matchen speelde hij dit seizoen? 32 en gemiddeld 13 minuten! What a waste of talent ...


J-dub(jason williams) is wel hun allerbeste aanwinst dit seizoen voor een spotprijsje. De veel te vroeg gepensioneerde Jason Williams besloot na een aantal blessures te stoppen met basketten. Nochtans was dit slechts van beperkte duur. Jason Williams is voor mij altijd een all star-type point guard geweest. Hij is een erg intelligente speler, geeft passen als de beste en heeft een sterk shot. Hij viel ook uitstekend in voor de geblesseerde Jameer Nelson. Dit is één van de weinige bank spelers die Orlando wel goed weet te gebruiken. Ik denk dat Jason Williams zelfs nog een starter zou kunnen zijn. Er zijn erg weinig point guards op zoveel verschillende vlakken zo getalenteerd als williams.


Mikael Pietrus is een nightmare voor de offense. Mikael is de beste verdediger van de Orlando Magic. Zijn talent werd nog eens benadrukt in de playoffs last season. Shooting Forwards Lebron James en Paul Pierce hadden ontzettend veel problemen om hem af te schudden. Je kan hem vergelijken met James Posey van de New Orleans Hornets. Posey wist net zoals Pietrus erg sterk te verdedigen op de beste shooting forwards in de NBA. Hierbijkomend dat ze beiden ook een meer dan degelijke shot hebben.


JJ Redick heeft bewezen dat hij een uitstekende invaller is. JJ is een jonge atlethische guard die meer als geschikt is om voor vince carter in te vallen. JJ is de meest offensieve speler van de bank. In 22 minuten weet hij toch telkens bijna 10 punten te scoren 2 rebounds te pakken en 2 assisten te geven. Een all around getalenteerde guard. Ook van hem wil ik graag nog veel meer zien.

Anthony Johnson en Adonal Foyle zijn de ervaren veteranen die beide bewezen hebben sterk te kunnen invallen wanneer het echt nodig is. Zij spelen zelden minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten