vrijdag 26 februari 2010

Who will add Ilgauskas ?


Zydrunas Ilgauskas, de torenhoge Litouwer is nog steeds op zoek naar een ploeg. Tijdens de tradedeadline stuurden de Cleveland Caveliers Zydrunas Ilgauskas naar de Washington Wizards voor Antawn Jamison. Cleveland hoopte daarbij wel dat Washington Ilgauskas zou uitkopen. Als Ilgauskas' contract uitgekocht wordt geeft dit Cleveland de kans om hun ster terug te kopen voor een veel lagere loon. Inmiddels heeft Washington -die zich van al hun dure spelers wil ontdoen - Ilguaskas' $10,041,074 - dan ook uitgekocht. Hoewel Cleveland doodgraag hun rotatie speler terug wil is het lang niet zo zeker dat dit gaat gebeuren. De 35-jarige Ilgauskas wil zijn laatste jaren bij een playoff team doorbrengen waar hij kans maakt op een titel.
De volgende playoff teams zijn erg geïnteresseerd:

Cleveland Caveliers:
Op center positie: Shaquille O'neal
Op power forward positie: JJ hickson, Leon Powe, Antawn Jamison, Anderson Varejao

Op de center positie schieten de Caveliers erg tekort, de 38-jarige Shaquille O'neal is al reeds een hele tijd niet meer in staat volledige matchen te spelen. Hierbij komt nog dat Shaquille momenteel geblesseerd is. In beperkte minuten is hij veel effectiever dan wanneer hij bijna volledige matchen moet spelen. Leon Power, JJ en Antawn Jamison zijn veel te klein voor in te vallen en zijn niet in staat reboundbattles tegen de grote centers in de NBA te winnen. Anderson Varejoa heeft dezelfde lengte wel maar is dan weer niet sterk genoeg voor een degelijke boxing-out.
Met Ilgauskas hebben ze een broodnodige center voor in de playoffs en voor Shaquille af te lossen. Ilgauskas' 3-punt dreiging trekt het spel open en maakt de baan vrij voor wingspelers of drivende guards. Maar het grootste voordeel is wel dat Ilgauskas al bewezen heeft dat hij zijn rol consistent vervuld. Hij kent ook de plays door en door, aanpassingsmatchen zullen er niet zijn.

Super ster Lebron James en de Caveliers hebben al duidelijk laten merken dat zij niets liever hebben dan dat hij zou weerkeren. Voor Ilgauskas zou het ook logisch zijn omdat hij reeds een woonst heeft in Ohio. Het grote nadeel is wel dat Cleveland hem voorheen weggeruild heeft voor een big guy waardoor hij zijn speelminuten drastisch zal zien dalen.

Denver Nuggets:
Op center positie: Nene
Op power forward positie: Kenyon Martin, Chris Anderson

Denver heeft echt een speler zoals Ilgauskas nodig. Zij zijn al een hele tijd opzoek naar een center die voor Nene kan invallen. De 2.21 m metende Zydrunas is hiervoor meer dan geschikt. Terwijl Cleveland een grote bankdiepte heeft, heeft Denver dit helemaal niet. Ilgauskas zou in staat zijn om als enige big guy van de Nuggets 3-punters te scoren(weer kan hij het spel opentrekken). Ik ben er van overtuigd dat hij hier ook zijn minuten zal krijgen. Hij wordt pas erg belangrijk wanneer Denver de playoffs ingaat en ze centers zoals Andrew Bynum moet matchen.


Atlanta Hawks
Op center positie: Al Horford, Zaza Pachulia, Randolph Morris
Op power forward positie: Marvin Williams, Joe Smith

De Hawks hebben gebreken in hun power forward/center rotatie:
Randolph Morris en Joe Smith hebben we dit seizoen zelden in actie gezien en Al Horford en Zaza lijken mij effectiever op de power forward positie. Ook hier zou Ilgauskas die missende center spot kunnen invullen.


Dallas Mavericks
Op center positie: Brendan Haywood, Eric Dampier
Op power forward positie: Dirk Nowitzki, Tim Thomas, Eduardo Najera

De Mavericks hebben dit jaar hun zinnen 100% op de titel gezet. Zij vinden dat ze nu zoveel mogelijk talent nodig hebben dat als wanneer er blessures zijn dit gebrek onmiddellijk kan worden opgevuld. Met een geblesseerde Eric Dampier komt Ilgauskas als geroepen!

Ik verwacht dat Ilgauskas binnen enkele dagen een beslissing zal maken. Misschien is het wel een andere ploeg zoals San Antonio? Boston? . Dat valt af te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten